Miody smakowe to połączenie miodu rzepakowego z liofilizowanymi owocami bez udziału jakichkolwiek konserwantów.
W zależności od rodzaju zawierają 97-98% miodu i 2-3% sproszkowanych owoców liofilizowanych. Smak owoców jest wyczuwalny i intensywny, a miód rzepakowy nadaje konsystencję odpowiednią do smarowania.
Cechy prozdrowotne:
- Połączenie miodu rzepakowego z liofilizowanymi owocami sprawia, że taki produkt ma więcej wartości odżywczych niż zwykły miód
- Miody smakowe są źródłem witamin (np. C, E, kwas foliowy) oraz minerałów (np. potas, sód, magnez)
- Dzięki zawartości witaminy C z liofilizowanych owoców, mogą wspomagać układ odpornościowy
Jeśli jesteś ciekawy nowych smaków i chcesz skorzystać z prozdrowotnych właściwości, miody z owocami liofilizowanymi mogą być doskonałą opcją!
Jest to także dobry sposób na „przemycenie” owoców dzieciom, zwłaszcza zimą.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.